Stapwerk bezoekt Turkije

Stapwerk bezocht het speciaal onderwijs in Turkije. Daar waar in Nederland inclusiever onderwijs de norm is heeft men in Turkije in toenemende mate aandacht voor kinderen met een speciale onderwijsbehoefte. Daar waar we in Nederland veel van ons onderwijs in leerlijnen en structuren hebben omschreven werken ze in Turkije vooral aan zelfredzaamheid en kwaliteit van leven. Dit gaat verder dan het leren bakken van een ei. School heeft naast een educatieve functie ook een opvoed ondersteunende functie. Zorg en onderwijs liggen heel dicht bij elkaar. Het speciaal onderwijs bestaat uit kleine klassen van ongeveer 8 leerlingen onder begeleiding van 2 docenten en een stagiaire. Een uitgebreid verslag volgt nog hier alvast een impressie

                               Aydin, Turkije april 2017

 

 

 

 

Terug naar het overzicht